Blog

  • Mariska

Training Caroline Moore wederom groot succes.

Bijgewerkt: aug 31

Bron: EventingHQ


Afgelopen weekend mochten we Caroline Moore wederom verwelkomen in Renswoude. Het weekend werd afgetrapt met een Video Analyse Sessie op de vrijdagavond. In de gezellige setting bij Brandhof Ruitersport ging Caroline dieper in op het belang van een goede houding en zit en een juiste galop in de cross. Haar uitgebreide videobibliotheek verzorgde de nodige 'oohs en ahs' vanuit het publiek. Video's van verschillende ruiters kwamen voorbij welke inzicht gaven in hoe het wel en soms juist niet moet.


Beeld ESVEO Fotografie

Een aantal deelnemers van de vrijdagavond reden ook mee in de trainingen op zaterdag. Zij konden gelijk de vergaarde kennis in de praktijk uitvoeren wat niet altijd makkelijk is.


Ook in de groepstrainingen legde Caroline de focus op de lichaamspositie van de ruiters. In het begin werd er aandacht besteed aan het aanrijden van een breedtesprong in het juiste tempo. Daarna werd er een vrij technisch lijntje opgebouwd. Beginnende op 2 hindernissen welke uitgebreid werd naar 4. Na deze oefening besteedde Caroline aandacht aan het rijden van een 'ditch'. Ook deze oefening werd uitgebreid naar een technisch lijntje.
De meer ervaren groepen gingen daarna door naar een oefening met de sunken road door naar een punt. Balans en sturen stonden bij deze oefening centraal.Het watercomplex bevatte meerdere oefeningen welke af te stemmen waren naar niveau. Aandacht werd besteed aan het aanrijden van verschillende hindernissen het water in. De insprong werd daarna uitgebreid met een technische lijntje.In de lessen stonden balans, overtuiging en lichaamshouding centraal. Per deelnemer werden de vaardigheden afgestemd.


Stefanie van ESVEO Fotografie was weer van de partij om alle deelnemers op de gevoelige plaat vast te leggen.


De volgende trainingen met Caroline Moore staan gepland voor 15 en 16 november.

Contact

Mariska Fröger

Van Hardenbroeklaan 17

3832CK Leusden

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

© 2020 by EventingHQ. All rights reserved