Blog

  • Mariska

Primeur in cross Belton: inklapbare cross-country tafel

Tijdens de eventingwedstrijd in Belton, afgelopen weekend, is voor het eerst gebruik gemaakt van een inklapbare tafel-hindernis. In Duitsland was er al geëxperimenteerd met de MIM clip tafel, die naar beneden valt als een paard hem vol raakt. Net als de breek-pinnen moet het systeem ongelukken in de cross voorkomen.Parcoursbouwer in Belton Stuart Buntine gebruikte de inklapbare tafels met verschillende afmetingen in de nationale en internationale rubrieken tot in de 4*-cross (vorige jaar was dit nog 3*-niveau). Hij had het systeem in Duitsland gezien en wilde dit uitproberen.


De hindernis is zo gemaakt dat het inklapt als het paard het raakt. Het moet zo de gevaarlijk rotatie-val voorkomen. In Belton kon het goed getest worden, bijna 850 paarden zijn er overheen gesprongen. Buntine: “We moeten blijven testen en uitproberen. We moeten goed naar de veiligheid in de sport blijven kijken.”


De Belton International Horse Trials ondersteunt een campagne om het gebruik van breek-pinnen en de MIM-technologie verplicht te maken op internationale wedstrijden. De MIM clips zijn uitgevonden door de Zweed Mats Bjornetun.


Bron: Horses/ Horse & Hound

0 keer bekeken

Contact

Mariska Fröger

Van Hardenbroeklaan 17

3832CK Leusden

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

© 2020 by EventingHQ. All rights reserved