Blog

Eventing_NL Highlights

Bijgewerkt: aug 31

In de eerste jaren van de eventingsport hadden Nederlandse ruiters een aantal gouden successen. in 1920 werdt Lt. Idzard Douwe Sirtema van Grovestins de eerste Nederlandse ruiter welke deelnam aan de Olympische Spelen. Op de volgende Spelen in 1924 was er dubbel winst. Dolf van der Voort van Zijp won individueel goud. Dit maakte hem de eerste Nederlandse ruiter ooit welke een gouden medaille won op de Olympische Spelen. Datzelfde jaar won het Nederlandse eventingteam ook goud.


Ruiter Tim Lips. Beeld ESVEO Fotografie

Ook 1928 was een gouden jaar voor de Nederlandse eventinsport. Het Nederlandse eventingteam won goud maar ook was er individuele winst. Lt. Charles Puhad de Mortanges won individueel goud met zijn paard Marcroix en Ritm. Gerard Pieter de Kruyff won individueel zilver. In 1932 won De Mortanges nogmaals individueel goud en het team won zilver.


Tussen 1948 en 2004 werden een aantal Nederlandse teams afgevaardigd naar de Olympische Spelen maar zonder grote successen. In 2008 was Tim Lips de enige Nederlandse ruiter op de Spelen in Beijing. Tim werd uiteindelijk 15e. De Olympische Spelen in Rio de Janeiro waren de eerste Spelen in geringe tijd waar een compleet Nederlands team aan de start verscheen. Het team eindigde op een 6e plaats.


WEG

De "World Equestrian Games" (WEG) van 2014 is zeker een highlight in de geschiedenis van de Nederlandse eventingsport. Het Nederlandse team won een bronzen medaille. Dit was de eerste teammedaille ooit op een Wereldkampioenschap.


EK

Dat de jeugd in de lift zit in de eventingsport bewezen de Young Riders in 2017 tijdens het Europees kampioenschap. Het Nederlandse team behaalde zilver en een individuele zilveren medaille ging mee naar huis met Janou Bleekman.

Contact

Mariska Fröger

Van Hardenbroeklaan 17

3832CK Leusden

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

© 2020 by EventingHQ. All rights reserved