Blog

Eventing: 'een wedstrijd organiseren'

Bijgewerkt: aug 31

Als wedstrijdorganisatie heb je verschillende taken die geregeld moeten te worden. Hieronder hebben we een overzicht van de verschillende items welke je tegenkomt bij het organiseren van een eventing wedstrijd.


Beeld: ESVEO Fotografie

Licentie

Voor het organiseren van een eventingwedstrijd heb je een bepaalde licentie nodig. Bekijk hier hoe je je voor deze licentie kan aanmelden.


Officials

Wanneer je een eventingwedstrijd organiseert heb je officials nodig. Officials zijn bijvoorbeeld je dressuurjury's, springjury's, technisch afgevaardigde en (cross country)parcoursbouwer.

Via MijnKNHS kan je als organisatie beschikbare officials bij jouw in de buurt vinden. Klik hier voor meer informatie over het inzetten van Officials


Wedstrijd aanvragen

Een wedstrijd moet je vooraf aanvragen bij de KNHS. Dit kan tegenwoordig gemakkelijk via MijnKNHS. Met het aanvragen stel je je vraagprogramma voor de wedstrijd vast, met daarin de klassen die verreden worden en wat het eventuele prijzengeld is. Klik hier voor meer informatie over het aanvragen van een wedstrijd. Goedgekeurde vraagprogramma's worden weergegeven op de wedstrijdkalender in MijnKNHS.


Vrijwilligers

Een evenement kan niet bestaan zonder haar vrijwilliger. Een eventingwedstrijd biedt verschillende taken welke je op kan vullen met vrijwilligers. Denk hierbij bijvoorbeeld aan schrijvers voor dressuur en springen, tijdwaarneming, hinderniscontroleurs, secretariaat, parcourshulpen voor springen en cross country, ringmeesters en omroep.


Formulieren

Voor het organiseren van een eventingwedstrijd heb je verschillende formulieren nodig. De KNHS verzorgt deze formulieren. Hieronder kan je een aantal benodigde formulieren terugvinden.


Downloads voor wedstrijdorganisaties: Kijk op de website van de KNHS.


Downloads voor officials/ federatievertegenwoordiger: Kijk op de website van de KNHS.


Bron: knhs.nl

Contact

Mariska Fröger

Van Hardenbroeklaan 17

3832CK Leusden

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

© 2020 by EventingHQ. All rights reserved