Blog

Eventing: 'Breekbomen'

Bijgewerkt: aug 31

Het Eventing Safety Fonds (ESF) is jaren geleden door de KNHS ingesteld en heeft als doel de veiligheid in de eventingsport te vergroten. Het belangrijkste project van het EFS is de breekboom.


Beeld: ESVEO Fotografie

  • Het gebruik van breekbomen is al sinds 2001 verplicht bij de eventingwedstrijden in Nederland. Iedere deelnemer aan een eventingwedstrijd draagt per start € 2,50 bij aan het Eventing Safety Fonds. Daaruit worden o.a. breekbomen betaald en naar de wedstrijd vervoerd. Alle eventingruiters dragen dus zelf bij aan de veiligheid van de eventingsport

  • De breekboom bestaat uit een geperste kartonnen koker met daaromheen een waterdichte coating die in elke gewenste kleur kan worden geschilderd. De breekboom met een diameter van ca. 25 tot 40 centimeter wordt als bovenste boom in een eventinghindernis geplaatst. Deze boom is gemaakt om een beetje mee te veren als het paard de boom aanstoot en te breken als dat nodig is. Hierdoor worden de zeer gevaarlijke ‘rotational falls’, waarbij het paard een koprol maakt over de hindernis, voorkomen en zullen paard en ruiter zich minder snel blesseren.

Informatie over het Eventing Safety Fonds


bron: knhs.nl

Contact

Mariska Fröger

Van Hardenbroeklaan 17

3832CK Leusden

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

© 2020 by EventingHQ. All rights reserved