Blog

De geschiedenis van Eventing

Bijgewerkt: aug 31

De roots van eventing liggen bij de militairen. De sport wordt dan ook vaak beschouwt als de ultieme test voor paard en ruiter. De eerste keer dat eventing (toen nog Military genaamd) onderdeel was van de Olympische Spelen was in 1912. Al eerder in 1902 vond de eerste eventingwedstrijd plaats, welke vergelijkbaar was met het hedendaagse format. Het evenement werd gehouden met de intentie om Cavalerie officieren te testen op hun fitness en geschiktheid.


Beeld: ESVEO Fotografie

Van 1912 tot 1952 was het Olympische eventing format alleen open voor mannelijke militaire officieren in dienst. De teams voor de Olympische Spelen werden aangesteld door het leger zelf. De cross country werd gezien als een test van kracht, moed, en lef. De dressuur was een test welke het paard z'n elegantie en gehoorzaamheid demonstreerde. De springfase was er om de het paard z'n gegrondheid en fitness te bewijzen.


"Equality"

In 1952 werd het toegestaan dat vrouwen mochten deelnemen in de eventingsport op de Olympische Spelen. Maar pas in 1964 startte daadwerkelijk de eerste vrouw. Helena du Pont nam deel namens de Verenigde Staten op de Olympische Spelen van Tokyo in 1964. Als onderdeel van het team won ze een zilveren medaille. Vandaag de dag nemen mannen en vrouwen op gelijke basis deel aan de eventingsport. Zo ook in de dressuur- en springsport. Dit maakt de paardensport de enige sport waarin mannen en vrouwen tegen elkaar en samen deel nemen aan wedstrijden.

Contact

Mariska Fröger

Van Hardenbroeklaan 17

3832CK Leusden

  • Facebook
  • Instagram
  • LinkedIn

© 2020 by EventingHQ. All rights reserved